Miksi sau­na­hat­tu?

"Mulla on vielä hiukset päässä, miksi käytäisin?"

Miksi sau­na­hat­tua käytetään?
- Sau­na­hat­tu suojaa suojaa korvat ja koko pään löylyn kuu­muu­del­ta.
- Haihtumin pään kautta tasaantuu, joka on hyvä etenkin, jos riski ve­ren­kier­to- ja tai sy­dän­sai­rauk­siin.
- Suojaa hiuksia, kä­si­tel­ty­jä ja luomuja – kak­si­haa­rais­ten synty hidastuu
- Hoi­toai­neen vaikutus tehostuu.
- Saattaa helpottaa sau­nan­jä­keis­tä pään­sär­kyä. Tähän vaikuttaa myös nesteytys ja saunan il­mas­toin­ti.

Saunahattu ei pelkästään suojaa sieltä ulkoapäin tulevaa löylynlämpöä, vaan vähentää lämmönhaihtumista saunojasta. Suuret lämpötilaerot tasoittuvat ja saunominen on miellyttävää. Saunojan elimistössä tapahtuu paljon saunassa, ja jos riski on sydänkohtaukseen, verenpaineen heittelyn, tai muut verenkiertohäiriöt, niin tässä oikeanlainen saunahattu toimii tavallaan termostaattina ja tasailee eroja. Kaikki tietenkin on yksilöllistä, mutta oikeanlaisesta saunahatusta saattaa olla hyötyä tästä terveysnäkökulmasta. Tämän takia on tärkeää, että käytössä on oikeanlainen saunahattu.

Eräs lääkäri kertoi, että hänen kollegansa on kirjoittanut "Saunahattu reseptin" henkilölle, jolla oli todettu aivokasvain. Saunomisesta pitävä potilas sai mennä saunaan, kunhan muisti suojata päänsä Saunahatulla. Tämä oli yksi tarina ja ei tarkoita sitä, että pätee kaikkiin tapauksiin, on hyvä ottaa asia puheeksi oman lääkärisi kanssa, jos olet vastaavassa tilanteessa.

1617965789640_6.%20Kuva%20Tuula%20heino-Kyll%C3%B6nen%20koivu%20j%C3%A4rvi.jpg-me

Väite: "Mulla on vielä hiukset päässä". Saa olla, hiuksien lämmönsitovuus etenkin märkänä on kuitenkin hieman toista kuin aidon lampaan- tai alpakanvillaisen saunahatun. Myös kuiva ja märkä hius kaipaa suojaa.

Jos sinulla on vaikka värjätyt hiukset, menet saunaan ja laitat saunahatun päähäsi, tämä hiusväri saa kuumuudelta suojaa ja näin ollen hehkuu hiuksillasi kauemmin. Samoin permanentti kiharat kurvailevat kauniimpana pidempään. Ja sitten eikä vähäisempänä, vaikka ihan luomu hiuksilla niin ne kaksihaaraiset, juurikin ne. Niiden synty hidastuu. Eräs kampaaja on todennut, että hän oli huomannut asiakkaallaan runsaasti kaksihaaraisia aikaisempaan. Jutustelussa oli käynyt ilmi, että saunahatun käyttö oli jäänyt asiakkaalla vähemmälle.


Usein näkee myös maininnan "saunan jälkeisen pääsäryn katoamisesta". Toki liittyy saunahatun käyttöön ja joitakin auttaakin. Mutta toisilla toimii toisilla ei, kyseessä on juurikin pään kautta haihtuvan lämmön tasaaminen saunahatulla. Päänsärky voi johtua myös nestehukasta ja tai huonosti suunnitellusta saunan ilmastoinnista. Ei sitten ole saunahatun vika, jos ilmastointi saunassa ei toimi kunnolla tai saunoja ei musta juoda riittävästi vettä, jos päätä särkee, vaikka saunahattu olisikin ollut päässä.

sau­na­hat­tu.info

info @ saunahattu.info


Copyright © saunahattu.info 2022